Przepis na Placek Janosika z mięsem

Składniki potrzebne do przepisu: Placek Janosika z mięsem

  • ziemniaki 6 małych
  • cebula 1 średnia
  • jajko 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • olej 3 łyżeczki
  • pieczarki 30 szt
  • cebula 1 duża
  • >bulion grzybowy 2 kostki
  • mąka 5 łyżek
  • śmietana 18% 2 łyżeczki
  • >ogórek zielony 2 szt
  • ocet 1 łyżka
  • śmietana 18% 3 łyżki
  • koperek świeży 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Placek Janosika z mięsem ?

    Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na placki, dodać posiekaną cebulę, jajko i mąkę. Usmażyć na gorącym oleju duże placki. Pieczarki pokroić, cebulę też i podsmażyć na zloty kolor na oleju. Zalać bulionem i dusić przez chwilę, dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i zagotować żeby powstał gęsty sos. Ogórki obrać i pokroić na cienkie plasterki dodać ocet ze śmietaną a na koniec posiekany koperek, wymieszać. Placek polać sosem, podawać z mizerią. Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556