Przepis na Bigos na bogato mięsny

Składniki potrzebne do przepisu: Bigos na bogato mięsny

  • kapusta kiszona 1 kg
  • boczek wędzony 300 g
  • schab 300 g
  • >kiełbasa (nie za chuda) 300 g
  • grzyby 100 g
  • cebula 2 sztuk
  • sól 2 łyżeczki
  • pieprz 2 łyżeczki
  • majeranek suszony 4 łyżki
  • >rozmaryn suszony 3 łyżeczki
  • >pieprz ziarnisty 5 ziarenek
  • ziele angielskie 2 sztuk
  • liść laurowy 5 sztuk
  • koncentrat pomidorowy 1 słoik
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Bigos na bogato mięsny ?

    Kapustę kiszoną poszatkować po czym gotować na małym ogniu do miękkości, do kapusty dodajemy dzień wcześniej zamoczone i pokrojone grzyby oraz wyżej wymienione przyprawy. Schab ugotować, po czym pokroić go w kostkę i podsmażyć na oddzielnej patelni. Następnie smażymy kiełbasę oraz boczek wraz z poszatkowaną cebulą. Gdy kapusta będzie już miękka, dodajemy do niej mięsa, koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy na wolnym ogniu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556