Przepis na Pyszna fasolka po bretońsku

Składniki potrzebne do przepisu: Pyszna fasolka po bretońsku

  • fasola 0,5 kg
  • cebula 3 szt
  • koncentrat pomidorowy w kartoniku 0,5 litra
  • majeranek
  • boczek
  • oliwa z oliwek
  • kiełbasa
  • >kocentrat pomidorowy 1 szt
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Pyszna fasolka po bretońsku ?

    Fasolę moczymy przez noc. Namoczoną fasolę gotujemy w wodzie w której się moczyła z kostką rosołową i z koncentratem pomidorowym. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy. Kiedy już fasolka jest ugotowana, dodajemy do niej cebulkę, boczek i kiełbaskę. Doprawiamy solą i majerankiem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556