Jak przygotować Gęś po węgiersku?

Przepis: Gęś po węgiersku

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćGęś po węgiersku ?

Czosnek obrać i zgnieść w prasce. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na cząstki i oczyścić z nasion. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła, dodać mięso, posolić i mieszając, obsmażyć. Wlać 0,5 szklanki wody, włożyć czosnek i dusić mięso około 45 minut, prawie do miękkości. Dodać paprykę oraz pomidory i dusić razem 15 – 20 minut. Z pozostałego masła oraz mąki ugnieść kulkę, włożyć do sosu i zagotować.

Podawać z ryżem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556