Jak przygotować Hiszpańska zupa cebulowa?

Przepis: Hiszpańska zupa cebulowa

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćHiszpańska zupa cebulowa ?

Cebulę pokroić na cienkie półobrączki, wrzucić do garnka z odrobiną oleju i masła i podsmażyć na złotobrązowy kolor.

Dodać drobno posiekany tymianek i cztery plastry pokrojonej szynki, oprószyć wszystko papryką, dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego, wszystko wymieszać i na koniec wlać brandy de jerez i podpalić.

Dodać rosół i gotować, aż cebula będzie miękka. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Z chleba tostowego wyciąć duże kółka i zrobić z nich tosty.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556