Jak przyrządzić Krem z królika po francusku?

Przepis: Krem z królika po francusku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Krem z królika po francusku?

Mięso ugotować w jarzynach, odrzucić kości, a samo mięso przepuścić przez maszynkę. Dodać żółtko, bułkę tartą namoczoną w mleku i odciśniętą, wszystko wymieszać. Uformować małe kuleczki, wrzucić na osoloną wodę, jak wypłyną wyjąć łyżką cedzakową. Jarzyny przetrzeć przez sito. Zasmażę z mąki i masła rozprowadzić wywarem jarzynowym, dodać przetarte jarzyny, gotować, aż zupa będzie kremowa. Do filiżanek nałożyć mięsne kuleczki, zalać kremem, posypać papryką i koperkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556