Jak przyrządzić Langosze?

Przepis: Langosze

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Langosze?

Ziemniaki obieram, gotuję w osolonej wodzie, odstawiam do ostudzenia, rozgniatam tłuczkiem. Dodaje pozostałe składniki.

Drożdże świeże mieszam z letnim mlekiem i dodaję do reszty. Zagniatam ciasto i zostawiam do wyrastania na godzinę.

Po tym czasie wyjmuję ciasto i dzielę na mniejsze części. Formuję placki, raczej cienkie, wielkości dłoni.

Układam na rozgrzanym głębokim oleju na patelni. Smażę z obydwu stron na złocisty kolor, podaje z kwaśną śmietaną i startym żółtym serem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556