Przepis: Papryka nadziewana fit
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 80 min.
Jak przyrządzić Papryka nadziewana fit?
Papryki umyć i ściąć plasterek z wierzchu, wydrążyć z pestek części białych. Gotować przez 5 min. Odcedzić. W 3 łyżkach oleju przesmażyć drobno posiekaną cebulę, aby zmiękła. Dodać pokrojony w kostkę boczek, a następnie pomidory obrane i bez pestek, sól i pieprz. Pogotować parę minut. Dodać przygotowany ryż. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Tym farszem nadziać papryki i ułożyć w dużym rondlu, polać olejem, przykryć i dusić na małym ogniu przez 40 min. Przepis pochodzi z książki Pt. Kuchnia włoska” autorstwa Pani Marii Iwaszkiewicz i Pana Stanisława Włodka.