Jak przyrządzić Torcik malinowy?

Przepis: Torcik malinowy

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Torcik malinowy?

Zmielić orzechy i przełóż je do miski, wymieszać z mąką, cukrem i cynamonem. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokrój masło w kosteczkę, dodaj do ciasta razem z łyżką zimnej wody i szybko zagnieć. Odkrój ćwierć ciasta, resztą wyłóż spód i boki formy na tartę (okrągłej, z wyjmowanym dnem o średnicy 23 cm). Połóż na cieście konfitury. Rozwałkuj odłożone ciasto, pokrój je na 10 paseczków o szerokości 1 cm. Ułóż w formie kratki na warstwie konfitur, piecz 35-45 minut, na koniec posyp cukrem pudrem. Podawaj na ciepło.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556