Przepis: Tortille meksykańskie
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Tortille meksykańskie?
1. Usmażyć mięso na patelni na oleju.
2. Odlać olej, odcedzić na sitku mięso z oleju.
3. Na rozgrzana patelnie dołożyć mięso i dolać tyle cieplej wody, aby pokryło całe mięso.
4. Dosypać torebkę sosu chilli con carne i wymieszać.
5. Dodać czerwoną fasolkę i kukurydzę. Miesząc od czasu do czasu.
6. Gotować tak długo, aż cała woda wyparuje.
7. Pod koniec dodać sos salsa dip i wymieszać.
8. Pogrzać w piekarniku naleśniki tortille, aby były cieple. Nie przypalić.
9. Zdjąć mięso z ognia, gdy zrobi się gęsta konsystencja.
10 Nakładać mięso na tortille, zrolować i smacznego.