Przepis na Bakłażan smażony panierowany

Składniki potrzebne do przepisu: Bakłażan smażony panierowany

  • bakłażan 1 szt
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta 1 szkl
  • sól 1 łyżka
  • pieprz 1 szczypta
  • >vegeta 1/2 łyżki
  • olej 1/2 szkl
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Bakłażan smażony panierowany ?

    Bakłażana pokroić w cienkie plastry około 1 cm. Posolić, zostawić na kilka minut, żeby puścił sok. Na jednym talerzu rozbić 2 jajka a do drugiego wsypać tartej bułki. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, osączyć. Posypać wegetą i pieprzem. Maczać w tartej bułce, w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z pieczywem lub jako samodzielna przekąska.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556