Przepis na Chińska potrawka z kurczaka

Składniki potrzebne do przepisu: Chińska potrawka z kurczaka

  • >filety z kurczaka 1 kg
  • >fix do potraw chińskich Knorr 2 szt
  • >mieszanka chińska (mrożone waryzywa) Hortex 1 torebka
  • >mąka szymanowska 3 łyżki
  • olej
  • >bulion z oliwą z oliwek i ziołami 1 kostka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Chińska potrawka z kurczaka ?

    Filety pokroić w większe kawałki, podsmażyć na oleju, włożyć do garnka. Warzywa także podsmażyć na oleju – na około 4 łyżkach. Włożyć do garnka, zalać wodą tak by pokryła składniki, pogotować 15 minut. Fixy rozmieszać w małej ilości wody, dodać do potrawy, dołożyć kostkę oliwy z oliwek, pogotować około 10 minut. Doprawić solą w razie potrzeby. Podawać z ryżem. Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556