Przepis na Makaron spaghetti zapiekany z indykiem

Składniki potrzebne do przepisu: Makaron spaghetti zapiekany z indykiem

  • sól 1 do smaku
  • >suche spaghetti 100 g
  • śmietanka 30% 100 ml
  • pieczarki 4 szt
  • cebula 1 sztuka
  • >indyk 150 g
  • pieprz czarny 1 do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Makaron spaghetti zapiekany z indykiem ?

    Indyka kroimy w jak najcieńsze plasterki (najlepiej kroić lekko przymrożonego)

    Pieczarki kroimy na 4 części

    Cebule kroimy na 8 części

    Gotujemy makaron

    Podsmażamy indyka z cebulą i pieczarkami.

    Dodajemy makaron zalewamy śmietanką przyprawiamy ściągamy z ognia i dajemy garść sera.

    Wkładamy do odpowiedniego naczynia żaroodpornego posypujemy serem górę makaronu i do pieca na 10-20 minut.

    Wyciągamy i wcinamy.

    Ulubione danie mojej siostry (ona niby nie je mięsa)