Składniki potrzebne do przepisu: Meksykańskie chili
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Meksykańskie chili ?
Mięso podsmażamy na oliwie z cebulą i czosnkiem, aż stanie się sypkie. Następnie podlewamy bulionem, dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy, paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i sos chili (najpierw mniej, bo potem można dodać…).
Wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy kukurydzę z fasolą i gotujemy bez przykrycia około 10minut, żeby nadmiar wody odparował i sos zgęstniał.
Próbujemy i w razie potrzeby dodajemy więcej sosu chili. Gotowe chili nakładamy do miseczek i dekorujemy odrobiną startego żółtego sera lub świeżymi ziołami. Podajemy z pieczywem (np. chlebem kukurydzianym).