Przepis na Nadzienie pierogowe włoskie 2

Składniki potrzebne do przepisu: Nadzienie pierogowe włoskie 2

  • ser biały 10 dag
  • >móżdżek cielęcy 20 dag
  • piersi z kurczaka 15 dag
  • >ser ementaler – utarty 5 dag
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa szczypta
  • ocet
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Nadzienie pierogowe włoskie 2 ?

    Zagotować móżdżek w osolonej wodzie z octem, osączyć na sicie, oczyścić z błonek i żyłek, usiekać.

    Mięso z piersi kurczaka przepuścić przez maszynkę, utrzeć z móżdżkiem i białym serem, wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem oraz gałką.

    Pierożki po ugotowaniu polewamy stopionym masłem, posypujemy startym serem i zapiekamy.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556