Przepis na Soczewicowe nadzienie pierogowe

Składniki potrzebne do przepisu: Soczewicowe nadzienie pierogowe

  • pieczarki 30 dag
  • soczewica 20 dag
  • cebula duża sztuka
  • masło 1 łyżka
  • sos sojowy 1 łyżka
  • bułka tarta 2-3 łyżki
  • sól
  • pieprz cayenne
  • jajka 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Soczewicowe nadzienie pierogowe ?

    Umytą soczewicę namoczyć na noc, odcedzić, zalać małą ilością przegotowanej wody, zagotować. Cebulę i pieczarki zeszklić na maśle i razem z soczewicą przepuścić przez maszynkę, dodać sos sojowy, pieprz, sól, jajo, tartą bułkę, bardzo starannie wymieszać.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556