Przepis na Tagliatelle z grzybami

Składniki potrzebne do przepisu: Tagliatelle z grzybami

  • makaron tagliatelle 40 dag
  • >prawdziwki 30 dag
  • śmietana 1/2 szklanki
  • żółtka 3 szt
  • natka pietruszki 4 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Tagliatelle z grzybami ?

    Grzyby pokroić w plastry – małe razem z nóżkami, a z większych potrzebne będą tylko kapelusze. Rozgrzać oliwę, wrzucić grzyby i smażyć na dużym ogniu, mieszając, aż do wyparowania soku. Dołożyć łyżkę masła, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę, chwilę podgrzewać, zdjąć z ognia i wymieszać z żółtkami.

    Makaron ugotować na półtwardo, skropić oliwą, polać sosem z grzybami i posypać natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556