Przepis na Indyjskie Bhaji

Składniki potrzebne do przepisu: Indyjskie Bhaji

  • mąka 130 g
  • jajka 2 szt.
  • woda 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżka
  • kolendra mielona 1/2 łyżeczki
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • cebula 4 szt.
  • >pomidory w puszcze 1 szt.
  • chili 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Indyjskie Bhaji ?

    Pomidory z puszki rozgnieć widelcem. Razem z sokiem wlej do garnuszka. Posiekaj chili, dodaj do pomidorów, przypraw solą i cukrem, zagotuj do lekkiego zgęstnienia.

    Mąkę zmieszaj z proszkiem i przyprawami, dodaj sól, jajka i wodę, ubij na gęste, gładkie ciasto.

    Cebule pokrój w cieniutkie półplasterki, dodaj do ciasta.

    Rozgrzej grubą warstwę oleju do głębokiego smażenia. Nabieraj łyżką ciasto cebulowe i smaż na złoto. Podawaj z sosem przelanym do miseczki.