Przepis na Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki potrzebne do przepisu: Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • naleśniki 10 sztuk
  • >ugotowana kiszona kapusta 2 garście
  • pieczarki 12-15 sztuk
  • cebula 1/2 sztuki
  • jajka 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • >tarta bułka do panierki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas smażenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Krokiety z kapustą i pieczarkami ?

    Pieczarki umyć, pokroić w plastry i przesmażyć na gorącym oleju z pokrojoną cebulą. Dodać kapustę. Wszystko razem przesmażyć. Jeśli wytworzy się sok, to powinien się odparować. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać 2 łyżki tartej bułki. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na naleśniki i formować krokiety. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano.