Przepis na Krokiety z pieczarkami

Składniki potrzebne do przepisu: Krokiety z pieczarkami

  • nalesniki 20 szt
  • >łopatka wieprzowa 1 kg
  • marchewka 4 szt
  • ziele angielskie 4 szt
  • >listki laurowe 4 szt
  • >nać selera 4 gałązki
  • >młode liście pora 4 szt
  • pieczarki 50 dag
  • masło 3 łyżki
  • jajka 3 szt
  • bułka tarta
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 15min.
    Czas przygotowania: 120 min.
    Czas smażenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Krokiety z pieczarkami ?

    Mięso gotujemy z warzywami i przyprawami. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle do odparowania sosu. Ugotowane mięso, marchewkę oraz pieczarki mielimy w marzynce do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zwijamy krokiety, obtaczamy w panierce i smazymy na oleju.