Składniki potrzebne do przepisu: Naleśniki meksykańskie
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Naleśniki meksykańskie ?
FARSZ: Mięso mielone, cebulkę, paprykę czerwoną, przyprawić (solą, czosnek, chilli), smażymy na patelni. Gdy się trochę podsmaży dodajemy resztę składników (groszek, fasolkę szparagową, fasolkę czerwoną, białą, kukurydzę) i dalej smażymy.
CIASTO NALEŚNIKOWE: dokładnie wymieszać mleko z wodą gazowaną i z łyżką oleju. Do wysokiego garnka przesiać mąkę, wbić jajka, ucierać łyżką, stopniowo wlewając przygotowany płyn, posolić, zmiksować, przykryć, zostawić na 1 godzinę. Przed smażeniem naleśników ciasto ponownie dokładnie wymieszać i ewentualnie dolać płynu. Mieszać ciasto przed każdym wlaniem go na patelnie. Na usmażone naleśniki dajemy farsz i składamy w rulonik. Posypać żółtym serem (można też dodać sos meksykański z Knorra) SMACZNEGO!