Składniki potrzebne do przepisu: Naleśniki z nadzieniem z warzyw i kurczaka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Naleśniki z nadzieniem z warzyw i kurczaka ?
Nie podaję konkretnych ilości poszczególnych składników, gdyż ich ilość uzależniona jest od ilości naleśników, które chcemy przygotować.
1.Smażymy naleśniki.
2.Przygotować sos pieczarkowy (na maśle podsmażyć pokrojoną w pół-plasterki cebulę, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posolić, popieprzyć i dusić aż pieczarki będą miękkie – najlepiej jak uduszą się we własnym sosie (bez dodawania wody) – wtedy są najsmaczniejsze. Na koniec możemy dodać trochę śmietany.
3.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paseczki.
4.Ugotować brokuły.
5.Ugotowane mięso kurczaka (najlepiej udka) pokroić w paseczki.
6.Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę.
7.Warzywa plus jajka połączyć, dodać sól, pieprz, czosnek, majonez i wymieszać.
8.Na każdym naleśniku ułożyć trochę przygotowanego farszu, zawinąć naleśnik i położyć na patelnię, gdzie wcześniej wkładamy trochę sosu pieczarkowego. Chwilę naleśniki podgrzewamy i przekładamy na talerz. Następnie wkładamy na patelnię kolejną porcję sosu pieczarkowego, kolejne naleśniki i znowu chwilę podgrzewamy i tak aż do „wyczerpania” wszystkich naleśników.