Przepis na Pierogi z płuckami i pęczakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Pierogi z płuckami i pęczakiem

  • mąka 1 kg
  • jajko 1 szt
  • żółtko 1
  • sól szczypta
  • >gorąca woda
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Pierogi z płuckami i pęczakiem ?

    Z podanych składników zagnieść ciasto, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać pierogi, gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju, około 7 min od wypłynięcia.

    Wykonanie farszu:

    Płucka wymoczyć, umyć w kilku wodach, ugotować, skręcić przez maszynkę, dodać ugotowany pęczak, przesmażoną cebulę, jajka sól i sporo mielonego pieprzu, wyrobić farsz.

    Ugotowane pierogi polać przesmażonym boczkiem z cebulą.

    Polecam do popicia czysty czerwony barszcz.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556