Składniki potrzebne do przepisu: Pierogi z serem dla początkujących
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Pierogi z serem dla początkujących ?
Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać placki szklanką lub robić wałeczki jak na kopytka, kroić na kawałki i wałkować placuszki, lub wycinać większe kwadraty i zlepiać na ukos, podobnie jak uszka.
Ser zmielić, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę ziemniaczaną, wyrobić farsz.
Nadziewać pierogi, zlepiać, gotować w dużej ilości lekko osolonej wody, z dodatkiem 1 łyżki oleju, 2 minuty od wypłynięcia.
Ugotowane pierogi wyjąć łyżką cedzakową na talerz, śmietanę wymieszać z 1 łyżeczką cukru, polać pierogi i posypać cynamonem.
Smacznego