Przepis na Razowe naleśniki zapiekane z kolorowym farszem

Składniki potrzebne do przepisu: Razowe naleśniki zapiekane z kolorowym farszem

  • mleko ok. 200 ml
  • >mąka żytnia razowa 3 łyżki
  • >jajkoa 2 szt
  • cukinia 1/2 małej
  • marchew 1 mała
  • papryka czerwona 2 strąki
  • >papryczka chilli 1/2 małej
  • >kukurydza konserwowa 3 łyżki
  • czosnek
  • cebula
  • >przyprawy
  • natka pietruszki
  • jogurt naturalny 5 łyżek
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 25 min.
    Czas pieczenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Razowe naleśniki zapiekane z kolorowym farszem ?

    1. Mąkę, mleko i jedno jajko miksujemy razem.

    2. Marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, cukinię, papryki, cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.

    3. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, doprawiamy do smaku pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok.

    4. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej teflonowej patelni smażymy naleśniki z przygotowanego ciasta. (Mi wyszły z podanych proporcji 2 sztuki).

    5. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy go, układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym.

    6. Przygotowujemy sos: jajko wbijamy do jogurtu, mieszamy aż powstanie gładka masa, doprawiamy do smaku ziołami, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Polewamy sosem naleśniki.

    7. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. na ok. pół godziny.

    8. Serwujemy posypane posiekaną natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556