Jak przygotować Bakłażan makaronowy?

Przepis: Bakłażan makaronowy

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Jak przygotowaćBakłażan makaronowy ?

Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Dodać pokrojony boczek. Zrumienić. Pomidory pokroić w kostkę i dodać do mięsa razem z pokrojonymi pieczarkami. Doprawić. Dusić około 15 minut.

Makaron ugotować, osączyć, połączyć z sosem.

Bakłażany przekroić na pół, lekko wydrążyć i posolić, zostawić na 15 minut. Potem przesmażyć na oleju.

Bakłażany ułożyć w naczyniu żaroodpornym, ułożyć nadzienie.

Posypać tartym serem i zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553