Przepis: Cannelloni sorenckie
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćCannelloni sorenckie ?
Ugotować płaty makaronu i wyłożyć na wilgotnych ściereczkach. Na maśle podsmażyć cebulę, dodać pokrojoną w paski szynkę, chwilę smażyć. Mozzarellę zetrzeć na tarce, rozgnieść widelcem, wymieszać z ricottą i polową parmezanu, cebulą z szynką i pokrojoną w paski bazylią. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Pośrodku każdego płata położyć gruby wałek nadzienia, zwinąć w rulony, wolne brzegi zawinąć pod spód. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykryć beszamelem, skropić sosem pomidorowym, posypać pozostałym parmezanem. Piec 20-30 minut w 180-200st. Podawać z sosem pomidorowym.