Jak przyrządzić Kura w majonezie 2?

Przepis: Kura w majonezie 2

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Kura w majonezie 2?

Sprawioną kurę i pokrajaną włoszczyznę zalać niewielką ilością osolonej wody i ugotować pod przykryciem na małym ogniu (liść laurowy i angielskie ziele włożyć w połowie gotowania).

Po ugotowaniu należy naczynie pozostawić w chłodnym miejscu, a gdy zawartość ostygnie, wyjąć kurę, oddzielić mięso od kości i pokroić mięso na porcje.

Żelatynę zwilżyć w zimnej wodzie, dodać do dwu szklanek przecedzonego wywaru, a gdy się rozpuści, wlać oliwę, wcisnąć sok z cytryny i dodać musztardę.

Ubijać trzepaczką, aż utworzy się gęsta, biała masa.

Dodać żółtka i dokładnie wymieszać.

Półmisek wysmarować oliwą.

Porcje mięsa kury ułożyć na półmisku, polać gęstym sosem, ubrać sałatą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556