Jak przyrządzić Makaron łódeczki po włosku?

Przepis: Makaron łódeczki po włosku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Makaron łódeczki po włosku?

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzać olej, dodać mielone mięso i startą na grubej tarce cebulę. Smażyć przez 10 minut, mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jak już mięso się usmaży, wlać sos pomidorowy ze słoika i wymieszać. Jak będzie za gęste dolać ½ szklanki wody. Wszystko razem zagotować i jeszcze chwilkę podgrzewać. Doprawić wedle własnego gustu.

Na talerze wyłożyć makaron fusilli tricolore, polać przygotowanym sosem, można posypać świeżą bazylią lub natką pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556