Jak przyrządzić Makaron z fasolą i boczkiem?

Przepis: Makaron z fasolą i boczkiem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Makaron z fasolą i boczkiem?

Namoczoną (jeśli trzeb) fasole gotujemy w dużej ilości wody ( ok. 3 litry).

Makaron gotujemy wg przepisu producenta kładąc go do posolonego wrzątku.

Po mniej więcej 15 – 20 minutach ( w zależności od rodzaju makaronu) wlewamy kubek zimnej wody, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut, a po tym czasie odcedzamy.

W tym czasie zrumieniamy boczek pokrojony w kostkę. Mieszamy fasolę z makaronem i boczkiem dodając przyprawy.

Na półmisku posypujemy mieloną papryka i zieleniną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556