Przepis: Makaron z grzybami i kiełbasą
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Makaron z grzybami i kiełbasą?
W mikserze zemleć osobno pomidory i cebulę.
Z kiełbasek zdjąć skórkę i drobno pokroić.
Pory pokroić w krążki, a świeże grzyby w talarki, a jeśli suszone – ugotować i wodę z gotowania dodać do potrawy.
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu i od razu z garnka włożyć do potrawy. Nie przelewać wodą.
Do garnka wlać olej z oliwek i zeszklić pory, cebulę i grzyby. Dodać kiełbaski i zgasić koniakiem lub winem.
Po 3-4 minutach dodać pomidory, sól i pieprz do smaku.
Jeśli grzyby były suszone to teraz je dodać razem z woda od gotowania.
Na silnym ogniu dusić jeszcze ok. 6-7 minut.
Do sosu dodać makaron, wymieszać i podawać gorące.
Życzę smacznego!!