Jak przyrządzić Makaron z grzybami i kiełbasą?

Przepis: Makaron z grzybami i kiełbasą

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Makaron z grzybami i kiełbasą?

W mikserze zemleć osobno pomidory i cebulę.

Z kiełbasek zdjąć skórkę i drobno pokroić.

Pory pokroić w krążki, a świeże grzyby w talarki, a jeśli suszone – ugotować i wodę z gotowania dodać do potrawy.

Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu i od razu z garnka włożyć do potrawy. Nie przelewać wodą.

Do garnka wlać olej z oliwek i zeszklić pory, cebulę i grzyby. Dodać kiełbaski i zgasić koniakiem lub winem.

Po 3-4 minutach dodać pomidory, sól i pieprz do smaku.

Jeśli grzyby były suszone to teraz je dodać razem z woda od gotowania.

Na silnym ogniu dusić jeszcze ok. 6-7 minut.

Do sosu dodać makaron, wymieszać i podawać gorące.

Życzę smacznego!!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556