Przepis: Makaron z pieczarkami i jajami sadzonymi
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.
Jak przyrządzić Makaron z pieczarkami i jajami sadzonymi?
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrajać drobno i przesmażyć na tłuszczu, ale nie zrumienić. Pieczarki oczyścić z piasku, starannie umyć i pokrajać w plasterki (najpierw trzony, a potem kapelusze), dodać do cebuli, osolić i przesmażyć, tak aby zatraciły wygląd surowy, co trwa około 5 minut. Do pieczarek dodać makaron, zieloną pietruszkę, śmietanę, wymieszać i razem podgrzać. Oddzielnie usmażyć 2 sadzone jaja lub jajecznicę. Makaron podać na półmiseczku obłożony jajami sadzonymi lub jajecznicą, posypany zieloną pietruszką. Oddzielnie podać surówkę, np. Z pomidorów i papryki, z rzodkiewek, ogórki małosolne itp. Przepis pochodzi z książki „nastolatki gotują” autorstwa pani sabiny witkowskiej.