Przepis: Makaron z serem i pomidorami
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Makaron z serem i pomidorami?
Gotujemy makaron „al dente. Odcedzamy. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Kiedy się spieni, cienkim strumieniem, energicznie mieszając wlewamy mleko, potem śmietanę. Gotujemy wciąż mieszając, aż lekko zgęstnieje. W tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Przygotowany sos mieszamy z makaronem, szklanką sera i musztardą. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, z wierzchu posypujemy serem i dekorujemy plastrami pomidora. Potrawę zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza, aż się zrumieni. Smacznego!!