Przepis: Makaron z tuńczykiem i warzywami
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Makaron z tuńczykiem i warzywami?
Pomidory umyć. Pokroić w drobną kostkę pozbywając się twardych części. Jeśli chcemy bez skórki, należy wtedy sparzyć pomidory i je obrać.
Ogórek umyć – zostawiamy skórkę. Pokroić na pół wzdłuż długości.
Następnie w półtalarki. Cienkie paseczki.
Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Mozzarellę kroimy według upodobania- jednak mniejsze kawałki, nie duże plasterki.
Makaron ugotować tak, aby był al dente – taki jest najlepszy. Tuńczyka osączyć i połamać na mniejsze kawałki. Włożyć do miski.
Dodać pozostałe warzywa. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano. Polać oliwą z oliwek.
Dodać makaron i wszystko dobrze wymieszać.