Przepis: Muszle faszerowane na święta
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Muszle faszerowane na święta?
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź i ułóż oddzielnie. Cebulę obierz i posiekaj. Paprykę oczyść i razem z szynką pokrój w drobną kosteczkę. Pieczarki obierz, pokrój na kawałki. Natkę posiekaj. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę i szynkę, smaż 4 min. Dodaj pieczarki, smaż aż woda odparuje. Zdejmij z ognia, wymieszaj z twarogiem i natką, przypraw. Nafaszeruj muszle. Posyp serem. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 min w temp. 180 st. Można również polać ulubionym sosem. Polecam pomidorowy.