Przepis: Rurki z mięsem
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przyrządzić Rurki z mięsem?
Posiekać cebulę i czosnek. Marchewkę i pietruszkę pokroić w drobną kosteczkę. W rondlu zeszklić na oleju połowę cebuli i czosnku.
Dodać marchewkę i pietruszkę, chwilę smażyć. Dołożyć podsmażone mięso, listek laurowy, zioła prowansalskie i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 10 minut, ostudzić. Zetrzeć ser.
Masę mięsną wymieszać ze śmietaną i połową startego sera.Masą nadziać makaronowe rurki, układać w naczyniu żaroodpornym. Na oleju zeszklić resztę cebuli i czosnku, zalać pomidorami z puszki, dusić 5 minut.
Na koniec sos doprawić. Zalać nim cannelloni. Posypać serem. Zapiekać 45 minut.