Przepis: Spagetti z mielonym mięsem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Spagetti z mielonym mięsem?
Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy delikatnie na patelni, a potem dusimy. Gdy będą miękkie dodajemy zmieloną pierś z kurczaka (zamarynowaną wcześniej w sosie sojowym. ) dodajemy wszystkie zioła jakie mamy pod ręką- ja daję zwykle- bazylię i tymianek. Następnie ścieramy czosnek na małych oczkach, dodajemy pomidory w sosie własnym (w zależności od upodobań). Dusimy przez około 20 min. W tym czasie przygotowujemy talerze i gotujemy makaron. Talerzyki zwykle wykładam serem, gdyż lubię mieć go wszędzie a nie tylko na górze. Gdy sos jest już gotowy dodaję posiekany liść selera. Makaron należy wyłożyć na talerzyki, przed sosem oczywiście ser żółty a na nim sos i odrobina sera na wierzch.