Przepis: Zapiekanka mięsna z farfalle
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Czas smażenia: 30 min.
Jak przyrządzić Zapiekanka mięsna z farfalle?
Mięso myjemy, kroimy i mielimy.
Makaron gotujemy w wodzie z solą około 5 minut, wyjmujemy nieco twardy.
Na patelnię wlewamy oliwę i dajemy pokrojony czosnek oraz mięso, smażymy, przyprawiamy przyprawą do spaghetti i solą. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę, pomidory z puszki, dusimy pod przykryciem około 15 minut.
Dolewamy 1/2 szklanki wody, mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wrzucamy makaron i sos.
Zapiekamy w piekarniku około 15 minut.
Pod koniec dodajemy starty ser i chwilę pieczemy do rozpuszczenia sera.