Przepis na Cannelloni nadziewane mięsem

Cannelloni nadziewane mięsem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Cannelloni nadziewane mięsem?

Pokrojone w kostkę mięso i wątróbkę oprószyć mąką i podsmażyć na oliwie. Na pozostałej na patelni oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem. Lekko ostudzone mięso dwukrotnie zemleć, dodać roztopione masło, jajo, pokrojoną bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić ręką. Cannelloni obgotować i napełnić rurki farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, pokryć beszamelem, pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 minut w 180-200st. Podawać z sosem pomidorowym.