Przepis na Makaron Łazanki

Składniki potrzebne do przepisu: Makaron Łazanki

  • mąka 20 dag
  • jajko 1 sztuka
  • woda 1/2 szklanki
  • sól do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 40 min.
    Czas gotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Makaron Łazanki ?

    Mąkę przesiać na stolnicę. Do mąki dodać jajko, wodę, sól, zagnieść twarde ciasto. Ciasto cienko rozwałkować. Płat ciasta zostawić do przeschnięcia, a następnie nożem pokroić w paski, a później na kwadraty. Łazanki, rozrzucić na posypanej mąką stolnicy, aby przeschły.

    Ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, aby się nie zlepiały, odcedzić, osączyć na sicie.

    Podawać jako dodatek do zup, lub drugich dań.