Przepis na Makaron muszelki z grzybami i sosem Blue Cheese

Składniki potrzebne do przepisu: Makaron muszelki z grzybami i sosem Blue Cheese

  • makaron muszelki 500 g
  • cebula średnia 1 szt
  • >szczypior 2 gałązki
  • pieczarki (świeże) 200 g
  • szynka gotowana 5 plasterków
  • boczek gotowany wędzony 5 plasterków
  • kurczak wędzony 5 plasterków
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej z oliwek 3 łyżki
  • natka pietruszki do posypania makaronu
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Makaron muszelki z grzybami i sosem Blue Cheese ?

    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Sos:

    Na patelni rozgrzewamy śmietanę, dodajemy rozdrobniony ser i gotujemy do momentu aż ser się rozpuści.

    Na oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i szczypior.

    Następnie dodajemy grzyby pokrojone w talarki i krótko dusimy.

    Dodajemy drobno pokrojony boczek, szynkę i kurczaka i dusimy jeszcze przez chwilę.

    Do cebuli dodajemy makaron, mieszamy i polewamy sosem.

    Podajemy na gorąco.