Przepis na Zapiekanka mięsna z farfalle

Zapiekanka mięsna z farfalle

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Czas smażenia: 30 min.

Jak przyrządzić Zapiekanka mięsna z farfalle?

Mięso myjemy, kroimy i mielimy.

Makaron gotujemy w wodzie z solą około 5 minut, wyjmujemy nieco twardy.

Na patelnię wlewamy oliwę i dajemy pokrojony czosnek oraz mięso, smażymy, przyprawiamy przyprawą do spaghetti i solą. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę, pomidory z puszki, dusimy pod przykryciem około 15 minut.

Dolewamy 1/2 szklanki wody, mieszamy.

Do naczynia żaroodpornego wrzucamy makaron i sos.

Zapiekamy w piekarniku około 15 minut.

Pod koniec dodajemy starty ser i chwilę pieczemy do rozpuszczenia sera.