Jak przyrządzić Sok arbuzowy z pomelo – chłodzący?

Przepis: Sok arbuzowy z pomelo – chłodzący

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Sok arbuzowy z pomelo – chłodzący?

Arbuza obrać i pokroić na mniejsze cząstki. Połowę zmiksować ze szklanką wody.

Drugą połowę włożyć do zamrażalnika na 20 minut – kawałki powinny być drobne.

Zmiksowanego arbuza wymieszać z kostkami lodu, sokiem z cytryny i plastrami cytryny. Następnie wrzucamy miętę i cukier.

Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Po wyjęciu z lodówki dodajemy cząstki arbuza – powinny być małe.

Pomelo bardzo drobno siekamy i wrzucamy do dzbanka – powinny być naprawdę drobne.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556