Składniki potrzebne do przepisu: Migdałowe drożdżowe bułeczki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
jak przyrządzić Migdałowe drożdżowe bułeczki ?
Z drożdży, ciepłego mleka, łyżki cukru i mąki zrobić rozczyn.
Gdy wyrośnie, dodać ser, cukier, jajko, sól. Dosypując mąkę, wyrobić ciasto.
Wlać stopione masło i dalej wyrabiać, aż będzie odstawało od dłoni.
Odstawić w ciepłe miejsce na 40 min.
Ciasto podzielić na 25 części, uformować kulki, spłaszczyć, ułożyć na natłuszczonej blasze.
W każdą bułkę wetknąć obrany migdał. Wierzch posmarować białkiem, posypać kryształem i odstawić na 40 min.
Piec 15 min w temp. 250 stopniach C.