Przepis na Migdałowe drożdżowe bułeczki

Składniki potrzebne do przepisu: Migdałowe drożdżowe bułeczki

  • drożdże 5 dag
  • cukier 1/2 szkl
  • ser biały 10 dag
  • sól
  • jajko 1 szt
  • migdały 20 szt
  • mąka 60 dag
  • białko 1 szt
  • cukier kryształ 2 łyżki
  • masło 1/3 kostki
  • tłuszcz do blachy
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Migdałowe drożdżowe bułeczki ?

    Z drożdży, ciepłego mleka, łyżki cukru i mąki zrobić rozczyn.

    Gdy wyrośnie, dodać ser, cukier, jajko, sól. Dosypując mąkę, wyrobić ciasto.

    Wlać stopione masło i dalej wyrabiać, aż będzie odstawało od dłoni.

    Odstawić w ciepłe miejsce na 40 min.

    Ciasto podzielić na 25 części, uformować kulki, spłaszczyć, ułożyć na natłuszczonej blasze.

    W każdą bułkę wetknąć obrany migdał. Wierzch posmarować białkiem, posypać kryształem i odstawić na 40 min.

    Piec 15 min w temp. 250 stopniach C.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553