Przepis: Pasta z sera twarogowego z papryką
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Jak przyrządzić Pasta z sera twarogowego z papryką?
Cebulę, czosnek, paprykę i sałatę oczyścić i opłukać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek rozetrzeć z solą, a ser pokruszyć. Do miksera wlać na dno naczynia trochę jogurtu, włożyć twaróg, dodać resztę jogurtu lub kefiru, cebulę, czosnek, sproszkowaną paprykę i zmiksować na gładką masę. Paprykę świeżą lub pasteryzowaną pokroić w cienkie
paski lub drobną kostkę, posolić i wymieszać zaraz z masą serową zamiast papryki można dodać cienko pokrajany jarmuż). Pastę ułożyć na liściach sałaty i podawać z mieszanym pieczywem.