Przepis na Pasta jajeczna z wędzoną surową szynką

Składniki potrzebne do przepisu: Pasta jajeczna z wędzoną surową szynką

  • jajka 2 sztuki
  • musztarda Dijon 1/2 łyżki
  • majonez 1/2 łyżki
  • sos wochester 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
  • szynka wędzona surowa 1 plaster grubości 1 cm
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Pasta jajeczna z wędzoną surową szynką ?

    Jajka gotujemy na twardo, lekko studzimy i przeciskamy przez sitko. Dodajemy musztardę i majonez oraz sos. Dokładnie mieszamy.

    Dodajemy pokrojoną w drobniutką kostkę szynkę i teraz dopiero sprawiamy pieprzem i solą – tylko z nią ostrożnie gdyż u mnie szynka była słona i dałam jej naprawdę szczyptę. Ponownie mieszamy i jemy z świeżym chrupiącym chlebem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556