Przepis na Bułki z serkiem wiejskim

Bułki z serkiem wiejskim

Ile porcji: 16

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 15min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas pieczenia: 15 min.

Jak przyrządzić Bułki z serkiem wiejskim?

Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie.

Serek miksujemy, dodajemy jajka i olej, mieszamy.

Mąki mieszamy z solą.

Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy jednolite ciasto. Odstawiamy pod przykryciem do podwojenia objętości.

Następnie zagniatamy, dzielimy na 16 kawałków, układamy na blasze. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

Smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy 15 minut w 190 stopniach.

Studzimy na kratce i podajemy.