Przepis na Chleb z orzechami laskowymi

Chleb z orzechami laskowymi

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Chleb z orzechami laskowymi?

Blachę wysmaruj masłem i posyp mąką, wyłóż orzechy i zapiekaj w nagrzanym piekarniku ok 8 min (w 180 stopniach).

Z orzechów zetrzyj brązową skórkę i je posiekaj.

Do miski wsyp orzechy, posiekaną czekoladę, skórkę z cytryny, cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz migdały, wszystko wymieszaj.

Następnie dodaj jajka, rum i mleko, wymieszaj wszystko mikserem, powinno być gęste.

Ciasto przełóż do keksowej formy i piecz ok 45 min w 180 stopniach.

Chleb pozostaw do ostygnięcia i posyp cukrem pudrem.