Przepis: Pizza na słodko
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Jak przyrządzić Pizza na słodko?
Drożdże rozrobić z 0,5 łyżeczki cukru, łyżką mąki i niewielką ilością wody. Gdy zaczną rosnąć wsypać resztę mąki, wlać oliwę i około 220 ml wody.
Wyrobić ciasto, aż przestanie się kleić do rąk.
Odstawić ciasto, aby wyrosło.
Następnie rozwałkować na placek.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Posmarować nim całe ciasto. Posypać pokrojonymi w talarki bananami i pokrojonymi w paseczki morelami. Na całą pizzę posypać kawałki białej i mlecznej czekolady.
Piec w temp. 210 stopni.
Można polać roztopioną czekoladą i śmietaną.